Dari Desaru melalui jalan kampung menuju ke Kota Tinggi. Main redah je ikut kata hati.
Banyaknya kereta dan orang sarapan di sini. Dah terlajak sebenarnya, sanggup pusing balik.
Sarapan kat sini. Tak tahu apa nama kedainya
Order sekeping roti canai dan kuah kari sambil di hiburkan dengan lagu raya. Erk!
Selepas laksa Johor, Sarawak, Kedah kini masanya melantak laksa Kelantan. Eh! Macam pakai kuah laksam? Alhamdulillah rasanya sedap. Licin pinggan.
Ada juga jual lontong kering dan nasi lemak.
Lalu Air Tawar menuju ke Kota Tinggi tanpa tujuan.
Ambil gambar kat sini bukti dah sampai. Pencarian 0 KM Kota Tinggi tak berjaya sebab malas. Dah panas time ini. Menuju ke ulu tiram mencari lokasi akademi yang aku nak sambung Diploma belajar urut. Dah tahu tempat senang.
Nota Kaki : Nak check in awal lagi singgah umah kawan tukang urut JB di Larkin. Lift tengah service pulak. Menapak lah sampai ke tingkat 6. Nasib dia hidang air dan makanan. MeneruskN perjalanan check in hotel.
Makk aii kemain jaih engko pusing Johor hahahaha
ReplyDeleteTunggu episod pusing Johor di episod selanjutnya
Deletejenuh menapak sampai tingkat 6 tu
ReplyDeleteTerpaksalah. Dah tak ada tempat lain dan melepak.
Deletesedap
ReplyDeleteYe.tapi tak berapa suka asam laksa atau laksa yang diperah limau ke dalamnya.
DeleteDah boleh buat perbandingan laksa negeri2 di Malaysia ni hehe
ReplyDeleteNak kena buat episod khas ke apa tu?
Deletehahah sepatutnya mkn laksa kelantan tu kat kelantan laaa baru feel lebih hahaha anyway memang kuah laksam dan laksa kelantan sama jer!! kuah lemak putih tu :) i lagi suka laksa dari laksam :) bahan asas sama jer, bentuk jer berbeza
ReplyDeleteOk nanti saya sampai kelantan akan rasa yang ori from kelate.
Delete