269 - My Syv @ Bengkel Motorsikal

 

Dah tiba masanya, bawalah My Syv ke kedai motor. Dia pun dah mula batuk- batuk dan perlu di service. Jadi bawalah jumpa doktor.

Lokasinya berhampiran dengan ofis tempat aku bekerja. Anggaran dalam 2km macam tu lah.

Lepas dah siap service isi perut dan tukar apa yang patut dan kena kasi mandi wangi-wangi pulak.

Masa tengah tunggu service ni ada lori driver India 'mabuk'  di siang hari langgar 2 motosikal depan bengkel. Orang, patutnya undur ke belakang terus ini dekat 3 kali dia maju ke depan dan terus ulang yang sama.

Nota Kaki : Melayang- layang RM 150++ untuk kos rawatannya. Tak apalah bukan selalu pun. Dia pun nak di manja-manja juga.

Di sebabkan ada 'misi' perjalanan jauh, jadinya untuk keselamatan dan kesejahteraan my syv wajib dalam keadaan tip top.

Nantikan cerita sana sini dan bersiri-siri dalam auto update berikutnya.


Post a Comment

6 Comments

  1. Ok.nanti nak baca kisah ur ride tuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nantikan cerita bersiri mulai esok 24/5/2024

      Delete
  2. Mahal jugak servis motor ek

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bergantung pada kerosakan atau apa yang dibaiki

      Delete
  3. Replies
    1. Nantikan ceritanya mulai esok. (auto update)

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.