221 - Informasi : Pengendali Makanan di Bulan Ramadan

shaizhar
1


Berkongsi maklumat untuk peringatan bersama. Sebenarnya bukan untuk pengendali makanan di bulan Ramadan sahaja. Tapi untuk sesiapa sahaja termasuk yang memasak di dapur rumah sendiri.

Kenapa selalunya mudah kena keracunan makanan? Faktornya sebab tahap kebersihan dan kualiti bahan yang digunakan.

Dawai kokot? Jangan guna ye. Nampak je kecik tapi bahayanya kita tak tahu. Tetiba mengidam nak pakai tepung pelita 'asli'.

Nota Kaki : Pesan berpesan untuk sesama kita.

Post a Comment

1Comments

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

  1. good info! tp kuih tako yg i beli kat stall sri gombak, masih guna stapler utk staplekan daun pandan sbg acuan kuih tu

    ReplyDelete
Post a Comment

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !