221 - Informasi : Pengendali Makanan di Bulan Ramadan


Berkongsi maklumat untuk peringatan bersama. Sebenarnya bukan untuk pengendali makanan di bulan Ramadan sahaja. Tapi untuk sesiapa sahaja termasuk yang memasak di dapur rumah sendiri.

Kenapa selalunya mudah kena keracunan makanan? Faktornya sebab tahap kebersihan dan kualiti bahan yang digunakan.

Dawai kokot? Jangan guna ye. Nampak je kecik tapi bahayanya kita tak tahu. Tetiba mengidam nak pakai tepung pelita 'asli'.

Nota Kaki : Pesan berpesan untuk sesama kita.

Post a Comment

1 Comments

  1. good info! tp kuih tako yg i beli kat stall sri gombak, masih guna stapler utk staplekan daun pandan sbg acuan kuih tu

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.