21 - Kari Ikan Keli vs Sup Kaki Ikan + Bihun = Bihun Sup

shaizhar
0

 

Minggu lepas, kerajinan turun dapur untuk main masak-masak. Maka terjadilah kari ikan keli. Pertama kali memasaknya.

Kasi zoom lebih dekat. Ikan keli dengan kentang. Kali ini guna rempah Adabi. Teknik memasakmya pun ubah suai sikit. Letak air asam sebab takut ikan keli ini kan spesis lendir kan.

Hari ahad pulak lepas balik dobi terlebih rajin masak sup kaki akan dan ada beberapa ketul peha ayam bersama kentang. Pakai rempah sup Adabi. Jadi sup ini spesis berempah sikit.

Celur bihun kemudian rebus telur dan letak taugeh. Jadilah bihun sup kaki ayam.

Nota Kaki : Sendiri masak, sendiri makan. Sedap tak sedap tekak sendiri kan.







Post a Comment

0Comments

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

Post a Comment (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !